Çarşamba, Aralık 20, 2017

İş Başvurusu ve Görüşme

               
Ankara
              Başvurusunun birinden telefon gelir bir akşam üzeri. Sevinmeli mi yoksa üzülmeli mi bilemez ama iş görüşmesine gitmeye karar verir Ankara’ya. Gece yolculuğu yapar, sabah iner inmez Ankara’ya, doğru görüşmeye gider uyku sersemi haliyle. Geç kalınan her bir dakika kendisi için bitkinlik demek olduğunu düşünür.
                Görüşme olumlu geçer ve Bursa’da bir işe yöneticilik yapması istenmektedir. İçinde bir burukluk oluşur ama kimseye belli etmez, çıkar iş görüşmesinden. Tek aklında olan babasıdır aslında.

                 Tereddütleri vardır kafasında “acaba erken mi adım atıyorum?” diye sorar sık sık kendisine ama verdiği cevap kendisine yönelik durumlardan ötürü olumludur her seferinde. Kendisi de biraz uzaklaşmanın kendisi için nefes almak olacağını düşünmüştür.
                Ankara’da otogara gelişinde zaman kaybetmek istemediği için dönüş biletini alır, açlığını yatıştıracak bir şeyler yaptırır kendisine ve dönüş yolculuğuna beş on dakika kadar zaman kalmıştır, babasına hediye almayı düşünür.
                Yolculuk başlar Ankara’dan ama kendisi bir türlü rahat değildir. Üç gün içinde işe başlaması gereklidir, evet demiştir görüşmesinde. Gidecektir, nefes almak için gitmek zorundadır. Yoksa helak olup gidecekleri aklından geçer sürekli.
                Elde avuçta ne para vardır birikmiş olan ne de herhangi bir garanti. Elleri ayakları tutar haldeyken hadi kendi işlerini kendileri görebilir ama ya sonrası?..  içi içini yer bitirirse de elden gelen bir şey olmadığının farkında olarak çabalaması gerektiğinin bilincindedir. Tek yapmak istediği şey biraz para kazanabilmek her ihtimale karşı. Bundan sonrası çok fazla iyi günleri olmayacağını düşünmektedir.
                Babasının rahatsızlığının tedavisi olmadığı için, ancak ilerlemesi yavaşlatılabilir durumunun bilincindedir. Her şey bu kadar ani olması kendisini de alt üst etmiş hiçbir şeyi doğru dürüst düşünemez hale gelmiştir. Gelecek gidecek çok fazla ilgilendirmeye başlamıştır. Kötü senaryoları düşünmesi kendi psikolojisini de oldukça etkilediğinin farkına varır epeyce zaman sonra.
99/

Devam edecek... Dedenin Torunu

Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar:
Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.