Salı, Aralık 19, 2017

Dedemin İşe Hazırlığı

               
"Yolculuk var"
             Dedem bu fırın olayını yaşadıklarından sonra uzun bir süre daha -iki, üç ay kadar- birlikte yaşarlar. Bu süre içinde yürüyüşlerine daha fazla önem verirler ve doktor kontrollerine de her ay düzenli giderler. Büyük-büyük babamın durumunda hızlı bir düzelme görülür, gözle fark edilecek kadar iyileşmiştir.
                Suratındaki ve gözlerindeki matlık kaybolmuş eski alışık olunan suratı ve hali yerine gelmiştir. İlaçlarını düzenli kullanması, yürüyüşlerini düzenli yapması onun iyileşmesine büyük katkıda bulunmuştur. Dedemin -büyük babamın-  anlattığına göre: yürüyüş en önemli etken olmuş, ha bir de beslenmesi önemliymiş. Beslenmesinde özellikle kuru bakliyat ve sebzeye ağırlık vermişler. Dışarıdan yemeyi mümkün olduğunca azaltıp yemeklerini evde dedem kendisi yapmış.
                Bu arada dedem kendisi de oldukça rahatsızlandığının farkına vararak tedavi almış, bir süre tedaviye devam etmiş. Tedavisi devam ederken kendi rahatsızlığının kaynağını tespit etmeye çalışmış, aslında kendisi de biliyormuş ama elinden fazla bir şey gelmiyormuş. Biraz da olsa toparlanabilmek için bırakmamış ilaç kullanımını.
                Yaşam şartları çok ağırlaşmış, aslına bakıldığında başından beri ağırmış ama o hengamede bunun farkında olamadan can havliyle ayakta durmaya çalışmışlar. Ne yardım isteyecek kimseleri ne de dertlerini açmayı düşünebilecekleri kimse akıllarına gelmemiş, her dertlerine kendileri deva olmaya çalışmışlar.
                Kışın ağır koşulları gelip çattığında dedem büyük-büyük babama evde yalnız başına yaşayabilmesi için gerekli alet ve edavatların kullanımını öğretmiş, kendince düşünebildiği her konuda tedbir almış. Yemeklerini yakındaki aile lokantasında yemesi için onlarla konuşmuş. Bir süre denemiş durumu, her şeyin yoluna girmeye başladığını düşünerek kendisi çalışmaya karar verir.
                Çalışmanın kendisine iyi geleceğini düşünen dedem -büyük babam- iş aramaya karar verir. Yakınlarda olması tercihidir ancak neresi olursa olsun gitmeye niyetlidir bu arada. Bir günlük yol mesafesine kadar gitmeyi göze alır. İlgili başvurularını yapar internetten.
98/
Devam edecek... Dedenin Torunu

Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar:
Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.